Garantie

Hoe lang heb ik garantie op mijn product?

Fivery geeft jou minimaal 2 jaar garantie op een gedeelte van onze assortiment. Uitgezonderd accessoires, waarvoor de fabrieksgarantie is beperkt is tot 6 maanden. Voor alle artikelen die je bij ons koopt, geldt de wettelijke garantie. Wettelijke garantie wil zeggen dat een product datgene is of moet doen wat de consument er in alle redelijkheid van mag verwachten.

Normale slijtage kan uitgesloten worden van garantie. Gebreken ontstaan door onjuist gebruik en ouderdom vallen niet onder de garantie en worden niet kosteloos gerepareerd.

Wat gebeurd er als ik een product met schade ontvang?

Wanneer je jou bezorging hebt ontvangen en na het openen blijkt dat het product beschadigd is. Geeft dit binnen 5 werkdagen aan. Stuur ons daarbij 5 verschillende foto's;
1. Foto van het pakket van buitenaf, zodat we de doos kunnen zien (BELANGRIJK: als de doos beschadigd is, laat het dan op de foto zien)
2. Foto van het etiket van het transportbedrijf
3. Foto van de goederen in de doos inclusief eventuele bescherming. Dat wil zeggen, precies zoals je ze hebt ontvangen.
4. Foto van het kapotte item waar we duidelijk de schade kunnen zien.
5. Als het product van uw verzoek een elektronisch of computerapparaat is (zoals tv’s, etc). Stuur een foto van het etiket van de fabrikant waarop we het serienummer van het product kunnen zien.
Deze kun je o.v.v. bestelnummer naar hallo@fivery.nl sturen. Wij zullen uiterlijk binnen 1 werkdag contact met je opnemen. Let op na 5 werkdagen kunnen wij geen garantie geven of wij jou claim in behandeling kunnen nemen. De koeriersbedrijven hebben hier strenge eisen in waar wij als bedrijf en de klant als consument zich dienen te voldoen.

Hoe krijg ik een factuur van mijn bestelling?

De factuur kun je altijd terug vinden in jouw Fivery account. Daar vind je ook je eerdere facturen en kun je die eenvoudig downloaden.

Zodra je bestelling is afgeleverd, krijg je per e-mail een overzicht van jou bestelling. Geen mail gehad? Kijk dan eerst in je spambox. Heb je niks ontvangen? Stuur ons een bericht per mail naar hallo@fivery.nl als je een factuur nodig hebt voor jou administratie.

Achteraf aanpassingen doen aan je factuur is niet toegestaan, een bedrijfsnaam erbij vermelden natuurlijk wel. Neem dan even contact met ons op.